Валяци за дискови брани

 

ТРЪБЕН ВАЛЯК

Тръбният валяк е най-използваният и разпространен валяк. Той е с диаметър 50 см и е подходящ за използване в сухо време при леки и некаменисти почви. Валякът гарантира стабилна работа на агрегата и оставя след себе си почвата в перфектни условия за сеитба. Масата на валяка с ширина 3 метра е 140 кг.

ГУМЕН ВАЛЯК ТЕЖЪК ТИП

Валякът е изработен от гумени пръстени с диаметър 50 см. Този валяк може да работи както във влажни, така и при сухи почви. На пръстените има монтирани чистачи, които премахват натрупването на кал, земна маса или разстителни остатъци. масата на валяка с ширина от 3 метра е 454 кг.

 

 

НАЗЪБЕН КАФЕЗЕН / ШИНЕН ВАЛЯК

Конструкцията на шинния валяк е подобна на конструкцията на тръбния валяк. Този модел е относително лек и универсален валяк и се характеризират с добро раздробяване и изравняване на почвата.

ВАЛЯК С V-ОБРАЗНИ РИНГОВЕ

Този валяк е подходящ при влажни и лепкави почви, които се натрупват върху пръстените, затрудняват работата на машината и влошават качеството на резултата. Конструкцията му гарантира добро раздробяване на буците. Масата на валяка с ширина от 3 метра е 216 кг.

 

 

ПРУЖИНЕН ВАЛЯК

Валякът е изработен от еластични пръстени от закалена стомана и е предназначен за работа в тежки почви. Валякът разбива буците, осигурявайки по-добро проникване на влагата в дълбочина. Монтираните чистачи предпазват валяка от задържане на земна маса и затлачване с растителни остатъци, а конструкцията на пръстените позволява работа дори и при влажни и глинести почви. Масата на валяка с ширина 3 метра е 182 кг.

ВАЛЯК ТИП "ПАКЪР" /PACKER

Валякът е с диаметър 50 см и е идеален за работа във влажни, каменисти почви, както и почви с големи количества растителни остатъци. Конструкцията на машината осигурява равномерно уплътняване на горния почвен слой по цялата ширина. Валякът разполага с чистачи, които не позволяват влажната почва да полепва по машината. Чистачите са изработели от закалена стомана, която гарантира дълъгият им експлоатационен живот. Рамата, върху която са закрепени чистачите позволява промяна на ъгъла на работа. Масата на валяка с ширина 3 метра е 260 кг.

 

 

ДВОЕН ВАЛЯК ТРЪБЕН + ШИНЕН

Повечето машини могат да бъдат оборудвани с двойни /тандемни/ валяци, които се състоят от тръбен валяк 40 см и шинен валяк 40 см. Конструкцията е изработена така, че да копира неравностите на терена, като по този начин избягват ефекта на двойното скачане, което намаляват качеството на работа.

ВАЛЯК ТИП CROSSKILL

Валякът е идеален за почви с големи буци, а конструкцията на пръстените не позволява от запушване и затлачване. Този тип е подходящ за по-леки почви. Валякът може да бъде оборудван с надлъжни чистачи, които почистват пространството между пръстените. Масата на валяка с ширина от 3 метра е 420 кг.

 

 

ВАЛЯК СЪС С-ПРОФИЛ

Валякът е съставен от c-профили. Уникалното при този валяк е, че с-профилите са конструирани така, че в тях се задържа определено количество почва, която реално оплътнява повърхността. По пози начин се минимизира износването на пръстените и се удължава техния експлоатационен живот. Валякът се предлага с един или два реда валяци.Този тип валяк позволява оптимална подготовка на полето за сеитба.
Масата на валяка с ширина 3 метра в тандемна версия е 490 кг.

ВАЛЯК ТИП T-RING

Валякът е с диаметър 50 см и е подобен по структура на валяка с V-образни рингове. Подходящ е при почви с голями буци, поради агресивния профил на пръстените и е оборудван с чистачи между пръстените. Масата на валяка с ширина 3 метра е 260 кг.

 

 

ПРИЗМАТИЧЕН ВАЛЯК

Призматичният профил на валяка е създаден специално за предсеитбено дисковане. Формата на зъбците намалява прилепването на почвата.

ВАЛЯК ТИП CRACER

Валякът е проектиран да работи добре и в най-трудните полеви условия - глинести и влажни почви с много буци.

 

 

 

info@agromachinagroup.com                                                                                                                                                                                 Agromachina Group Ltd 2020 © All rights reserved